(… iar mama ar fi râs)

Ca la fiecare început de lună, săptămână, zi și moment când efectiv se întâmplă să… (una din cele de mai jos), am redecis să:

– când mâncăm, doar mâncăm. Nu ne scărpinăm (singura excepție, în nas, pentru că, na, și de acolo mâncăm), nu ne suim pe masă, nu sărim de pe scaun, nu aducem jucării ca să le hrănim cu voia sau fără voia lor și nici nu folosim pe post de tacâmuri beţele aduse de afară;

– meciurile de fotbal și baschet din sufragerie se limitează la 15 minute și nu până se trece prin perete. Și prin următorul, la fel.

– pentru fiecare jucărie nouă, renunţăm la una din stoc. (Mami, mami, eu renunţ la toate acum, asta câte înseamnă că luăm???)

– nu cumpărăm mâncare din supermarket, ci doar INGREDIENTE pentru mâncare. Și nu, Bonibon nu e mâncare. Și nici ingredient.

– ne lăsăm părul (și) mai lung. Pentru clarviziune, comunicare telepatică, citirea gândurilor. Pe când Star Wars 8?

– când mergem la cumpărături, chiar avem sacoșele la noi. Și listele. Pe care am notat ingrediente, mâncare și Bonibon.

– ne controlăm. Nu ne e foame pentru că pur și simplu vedem ingrediente (mâncare și Bonibon).

– după ce desfacem ceva ce are ambalaj (o jucărie sau ingredientul Bonibon), ducem ambalajul la gunoi. Și nu, sertarul de șosete al mamei unde de obicei lăsăm linguri cu miere și cotoare de măr NU e gunoi.

– la cumpărături mergem cu SACOȘE ȘI LISTE și nu cu jucării pe-care-să-le-uităm-acolo-și-să-ne-întoarcem-după-ele la noi.

***

A, si-o poză de la un meci. Varul atunci plesnit în acest moment în care eu scriu nu prea mai e.

20160313_114225__1459503956_109.166.134.245

One thought on “(… iar mama ar fi râs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>