(divino veritas)

Pe rândul meu, e bunicuţa binevoitoare cu nepoţelul căruia îi poate fi rău. Și îi va fi cu siguranţă dacă în loc să se uite la drum va continua să se joace cu ochii în telefon. Cam așa cum fac eu. Dar eu fiind mare, voi simţi dacă mi se face rău.

Apoi, în faţa mea, e doamna căreia i-am cedat fostul meu loc. Pentru că i-e rău în autocar și trebuie să stea cât mai în faţă. Bun, până acum suntem deja trei. Trei cărora le poate fi rău. Ia pastiluţe dintr-o cutiuţă albastră. Mănâncă croissant. Pentru că i-am cedat locul se simte datoare să mă întrebe dacă vreau și eu. Nu vreau, dar o întreb dacă vrea banane. Fac semn spre cele două ciorchine (“doi ciorchini”, limba română și cu mine mai avem până să ne imprietenim…) de lângă mine. Mă privește întrebător. “A, nu, nu, nu vă speriați, deși știu că acum arăt precum o (un amărât de pui de) maimuță, (subnutrit și plângăcios), sunt un om”.

Pe rândul celălalt, e un nene serios care nu face nimic în afară de a se uita pe geam. Nu am nimic de zis despre el. Apoi e fata cu brățări la mâini și la picioare care nici ea nu face nimic în afară de a-și plimba degetul pe ecranul de la telefon. Când apasă, știu că dă Like.

Și, cireașa de pe tort, e doamna care după o oră de când am pornit, încă citea dintr-o carte de rugăciuni. Apoi s-a jucat o vreme cu pandantivul în formă de cruciuliță și, din când în când, își făcea câte o cruce. Când îi sesizam mișcarea mâinii, mă uitam pe câmp, gândindu-mă că sunt biserici și se închină în dreptul lor, dar nu, cred că repeta în minte cele citite. Și apoi și-a scos telefonul pentru… pentru… A-ȘI FACE NIȘTE SELFIES!!! Și-a aranjat șuviţe de păr, și-a scos ochelarii, a pozat, a verificat, a schimbat unghiul, apoi unghiul șuviţei, și-a umezit buzele, și tot așa până ce ochiul ei evlavios s-a declarat mulţumit. Le va posta pentru Doamne-doamne, clar. Ca-n povestea cu Drobul de sare, cred că acum pot spune și eu că mi-a fost dat să văd tot…

20150728_131949__1438082926_109.166.130.25

(această poză a fost publicată fără acordul ei, dar l-am primit de la Doamne-doamne, pentru că ce-i frumos, și lui îi place!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>