Nicu, beauty expert

A spus copilul cel mare că nu mai vrea părul lung. Am avut o strângere de inimă dar cum încurajez luarea de decizii, am zis bine, mergem la tuns. I-am făcut niște poze, ca să am un motiv în plus să plâng după ce-l voi vedea fără frumusețea de păr lung și auriu, apoi am început să discutăm despre cum vrea să arate. Cu mine ferindu-mă să-l abat din hotărâre. A zis că vrea să arate ca Ironman. Bine (de fapt oh, doamne-dumnezeule, sigur am să mor!). Ba nu, ca Hulk. Bine, ca Hulk (Hulk îmi place mai mult, unde mai pui că dată fiind mutrița copilului și culoare lui de păr, rezulta un fel de Billy Idol, deci am arătat entuziasm. Neutru, imparțial.). Apoi s-a decis că de fapt vrea să arate ca Greuceanu. Ei, aici ar fi trebuit să sar în sus de bucurie, dar cum îmi propusesem să fiu corectă și încurajatoare, indiferent de rezultat, i-am explicat că Greuceanu are părul mult mai lung, deci de fapt ar trebui ca nu numai să nu mai mergem la tuns, dar să și cumpărăm niște ulei de ricin. Și frunze de nuc. Bine, nu Greuceanu. Thor. Thor?! Deja mă simțeam pe teren tot mai sigur. Dar copile, Thor are părul tot lung, ce vrei să facem, totuși să-l lăsăm? Nu, vreau să-l tundem. Și revine împăcat la ideea de Ironman…

Așa că am plecat la tuns. Cu tot cu cel mic, m-am gândit că dacă îl urâțesc pe cel mare, măcar s-o fac până la capăt, să nu-mi rămână unul zulufat și unul aproape chel, nu de alta dar mi-am propus încă de când erau în proiect să nu fac niciodată comparație între copiii mei.

La tuns ne întâmpină frizerul. Pardon, nu frizerul, ci Nicu, beauty expert. Citesc pe ecuson, mai citesc o dată să fiu sigură că nu mi s-a părut, apoi îmi întorc repede ochii spre geam, la rafturile cu lacuri de unghii Opi, la plăcile Philips de păr, la șampoanele Wella și de fapt la orice m-ar putea opri din a nu bufni în râs și compromite definitiv frezele băieților mei. Iar Nicu, beauty expert-ul, mă întreabă cum vreau să fie tunși. (Cum vreau eu? Eu nu vreau deloc….) Să fie tunși … cam ca… (oare știe de Ironman și Hulk sau doar de nuanțe, texturi și oferte la accesorii de păr?)… cam ca … dumneavoastră. (îi zic dumneavoastră, pentru că e expert, iar cu experții nu te joci!). Se uită la mine și întreabă flatat: Ca mine? Îngaim da, cam ca dumneavoastră, doar că acolo unde e foarte scurt să nu fie chiar atât de scurt iar unde e lung să nu fie chiar atât de lung (el are jumătate de cap ras, iar de pe cealaltă jumătate de cap – calota?- îi atârnă, la modul sublim, șuvițe în jos, pe obraz)… credeți că se poate așa? Normal că se poate, doar vorbesc cu un beauty expert, nu-i așa?!

Și-i tunde. Bine. Frumos. N-am plâns. Nu seamănă cu Billy Idol, unul îmi pare acum a avea alură de dinozaur iar celălalt de mic școlar dar chiar și așa, mă topesc toată când mă uit la ei!

DSC_1021__1424078177_89.39.40.202DSC_0010__1424076684_89.39.40.202 DSC_0065__1424076772_89.39.40.202

6 thoughts on “Nicu, beauty expert

  1. Sunt frumoși foc,nu contează ironman sau thor,le sta tare bine.inca sunt pe lista cuscrelor?tare serioși si cuminți,amândoi.

    • Sigur ca da, esti chiar prima pe lista, numai sper sa nu ma stric eu pe drum si sa le pot fi nurorilor o soacra macar suportabila, daca nu una exceptional de buna :D

    • A, mi-am amintit că am văzut cândva o emisiune despre o tipă, manechin, care se tatuase pe cap. Adică renunțase la păr pentru totdeauna, tatuajul era foarte mare iar pe zona aceea rădăcina părului era distrusă. Arăta foarte bine, era … mmm… deosebită. Mi-a plăcut enorm. Doar că la final au rulat niște poze cu ea cu părul lung. Era … cu totul altceva. Și s-a confirmat ceea ce am crezut mereu – părul e unul dintre cele mai mari atuuri ale unei femei. End of story. Vis-a-vis de bărbați… e ok și cu și fără, cred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>