Experiment cu duhul sfânt

Am zis să fiu sigură că e totul în regulă înainte să-mi înșir aceste idei. Sau, mai bine să treacă cele șapte zile din vorba aceea cu răcelile care trec în șapte zile, fie că iei, fie că nu iei tratament.

Bun. Au trecut șase. Am pornit-o de duminică. Eu. Copiii erau deja, unul de vineri, unul de sâmbătă. Lor le-am dat antitermice, atunci când împachetările și frecțiile nu mai reușeau nimic. În rest ceai de cimbru, multe sucuri proaspete și răbdare. Le-a fost ok, au dus-o foarte bine, chiar și la episoadele cu mucișori de neoprit și tuse de abia reușeau să doarmă câte o oră legată.

În privința mea însă, n-am făcut nimic. Am făcut febră în fiecare dintre primele patru zile, mi-a curs nasul precum Nilul în perioada inundațiilor, am tușit cât cei mici și cât toți oamenii de pe o rază de o sută de kilometri la un loc și am lăsat toate cuvintele cu iz de bau-bau să-mi intre pe o ureche și să-mi iasă pe cealaltă: Diana, ai gripă, nu e o simplă răceală, ia și tu o pastilă! Nu. Ce crezi, că merge așa, cu duhul sfânt? Nu știu. Dacă nu cu duhul, încerc cu Maria. Te spun tatălui tău, tu nu ești sănătoasă la cap! A, dacă e doar la cap, e bine, eu aveam impresia că e generalizat. Și spune-mă lui tata, doar sunt un copil de cinci ani. Nu m-a spus. Și nici n-a mai insistat, știe deja că atunci când îmi pun ceva în cap, sunt receptivă la orice altceva asemeni unui perete.

N-a fost atât de groaznic pe cât m-aș fi așteptat. Adică au fost momente când mă durea și să-mi țin capul pe pernă sau mi se părea un infern să curăț o țelină pentru supă și a-mi întoarce privirea de la un copil la celălalt era o culme a coordonării minte-ochi, dar per total mă mândresc că am dus-o excelent. Din șase zile în trei am dus și copiii pe afară și n-a trecut zi în care să nu fi făcut puzzle cu ei sau să fi colorat. Cu cititul a fost mai greu, n-aveam voce nici să dau simple directive gen spălați-vă pe dinți, darămite să alternez vocea bestiei cu cea a prințesei, dar uite, a trecut! Ieri am băut bere rece și ce bine a fost, azi am alergat. Șase zile, da? Gripă, da? Cu duhul sfânt, da? Ceea ce era de demonstrat.

4 thoughts on “Experiment cu duhul sfânt

  1. Mie mi-a trecut de luni pana joi, saptamana trecuta. Recunosc, luni seara am facut o aspirina efervescenta imediat cum am ajuns acasa pentru ca nu reuseam sa ma incalzesc si avem multe de facut.

    Am servit de doua ori usturoi, am baut multa apa, am mancat un borcan de miere, fructe mananc oricum. In plus, in fiecare seara mi-am permis o baie de cel putin 30 de minute. Joi dimineata eram fresh.

    De precizat faptul ca eu foarte rar fac febra cand ma gripez si ma gripez foarte rar :) Iti spun ca se poate pentru ca mie mama nu mi-a dat niciodata pastile si iata-ma perfect viu. Duhul sfant, uite, acum am si termen pentru tratamentul pe care mi-l aplic de 28 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>