Uniformizare

Scris în 2005:

Apariția animalelor de companie e relativ recentă în Spania. Țară de cultură tradițional catolică, machistă și violentă, Spania trata animalele, până nu demult, cu indiferență, uneori cu o sumbră cruzime. Dar lumea se uniformiza, pe acest plan ca și pe celelalte, iar Spania se apropia de normele europene. Homosexualitatea era din ce în ce mai curentă și acceptată, regimul vegetarian se răspândea, ca și gadgeturile New Age, iar animalele de companie, care purtau aici simpaticul nume de mascotas, înlocuiau în familii, puțin câte puțin, copiii. 

U-NI-FOR-MI-ZA-RE.

This entry was posted in Cărti and tagged , by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

4 thoughts on “Uniformizare

    • Răzvan, mmm, deci Globalizare zici… bine. Însă “secretul Modelului European” mie îmi sună spooky, gen inteligența materiei, francmasonerie, teoria conspirației, etc, aproape n-au legătură unele cu altele, dar așa mi-au venit. Iar “model” e clar de sorginte nazistă. (am bătut câmpii, știu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>