Thank you for installing.

Nu știu dacă am scris vreodată despre cât sunt de fericită că m-am nimerit a fi femeie. Sunt fericită cu fiecare por pentru chestia asta. Nimic, dar nimic nu se compară. Sunt recunoscătoare pentru fiecare bucată din viața mea și mai ales pentru ceea ce ne face pe noi, femeile, atât de speciale, gen faptul că purtăm copii, îi hrănim din noi înșine, copilărim încă o dată prin ei și apoi pentru acele lucruri mărunte cum ar fi că dintr-un dulap plin de haine nu seamănă două între ele, că putem spune o prostie mare cât casa și apoi șterge cu un zâmbet impresia jalnică din ochii celui care face eforturi supraomenești să priceapă ceva, sau că ne putem purta părul în zece mii de feluri, drept, buclat, creț, creponat (revin c-o poză azi-mâine)… sau – la fel de important! – că putem să ne îmbrăcăm la fel de bine în negru dar și în roz bombon sau verde brotăcel și asta fără a arăta nicio secundă de parcă ne-ar lipsi numai bila roșie în vârf de nas. Și peruca pe cap.

Deci, a fi femeie e senzațional. Dar în momentele când după mai bine de o oră de muncă în mediu steril primesc repetitiv unul și același mesaj (Thank you for installing.) aș da tot senzaționalul de a fi femeie care naște, hrănește, copilărește, spune prostii dar frizează sublimul zâmbind etc. pentru ca ceea ce am instalat și mulțumirea care îmi umple ecranul într-o lipsă crasă de empatie față de agonia mea să se transforme în rezultatul a ceea ce cu prețul scurtcircuitării a 99,999999% dintre sinapsele din creierul meu am instalat. Adică pentru a fi bărbat.

Thank you for installing.

5 thoughts on “Thank you for installing.

 1. Faptul ca accepti si esti fericita cu tot “pachetul de femeie” ar trebui sa te determine sa constientizezi lipsa programelor masculine. E firesc.

  Printre adevarul natural exprimat, am remarcat ceva ce trebuie sa invat si vreau doar sa ma asigur ca invat corect. “Verde brotacel” este verdele crud, cumva putin mai deschis ca acesta de pe fundalul casetutei “POST COMMENT”?

  Invat lucruri noi in fiecare zi si vreau ca lectiile sa fie perfecte :)

   • Cred ca am glumit. M-am autoproclamat fix opusul :)
    Oricum, am evoluat, acum cunosc mai mult de 16 culori.

    Nici acum nu reusesc sa fac diferente intre grena, ocru, crem sau fucsia. Am probleme, dar promit sa le rezolv. Oricum, apreciez expresiile de tip verde-brotacel, pentru ca spre deosebire de fucsia, par logice, sau macar fac legatura reala cu realitatea.

    Hai zi-mi cu brotacelul, ca sunt curios. Intuiesc bine? :)

    • Da, da, zici bine de tot, “post comment” este fix cu o nuanță peste brotăcelul de care ziceam. I se mai zice și verde-turbat (ai zis bine și la partea cu “par logice”, vezi?). Temă pentru acasă: cyclam și haine “curcubitacee”.

     P.S. Crem e culoarea untului, sper că te-am ajutat.

     • Esti cel putin “tare”.
      Iti multumesc. Cyclam este un roz mai turbat, un roz de acadea. Si o spun fara google. O cunosc.
      Curcubitacee…ma duce cu gandul la multe culori neasortate. La sorcova :)
      Daca toate culorile ar fi denumite precum “culoarea oului de rata” am trai intr-o lume mai frumoasa, sa stii :D Si parca ceva mai logica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>