Clarificare

Vorbeam acum ceva vreme despre un blog unde, dincolo de o inimioară și un nume de cățel – cum spuneam nu prea delicat atunci - textul e chiar foarte bun. Și ca informație, și ca umor și ca poveste din spate. Astăzi, din curiozitate, am intrat să văd dacă mai e vreun articol publicat, din păcate scrie rar. Sau mai rar decât aș avea eu nevoie. Ei bine, scrisese. Și, printre altele, scrisese ceva ce, în doar două paragrafe, clarifică un lucru mare. Dragostea cu ghilimele și dragostea. Cea cu D mare.

Și avem așa:

“Dar la un moment dat nici nu mi-am mai pus întrebarea. Pentru că făceam diferența pur și simplu. Când făceam lucrurile din iubire, nu simțeam decât mai multă iubire; iar când simțeam dezamăgire îmi dădeam seama că gesturile mele nu fuseseră necondiționate, ci erau încărcate de așteptări de reciprocitate.

Și poate că nu acesta este răspunsul cel mai corect. De fapt, tot timpul ăsta știusem care e diferența dintre dragoste și dependență. O voce plăpândă în mine îmi tot șoptea că nu e bine, că nu e așa, că nu trebuie să fie așa. Când am început să o ascult, mi-a dispărut și întrebarea.”

De fapt, atitudinea lui Romeo a făcut ca nimic să nu mai fie complicat și greu. Iubirea pur și simplu nu sună niciodată a gol. Sau a spart.

image

2 thoughts on “Clarificare

  1. Diana, dar ce vorbim noi? Este exact ceea ce multi, dar foarte multi oameni confunda: dragostea cu atasamentul.

    Eu cand m-am prins ca 90% dintre romanele de dragoste sunt de fapt despre atasament, am abandonat lectura romantica.

    Iubirea este acelasi lucru cu dragostea. Atasamentul este interpretarea eronata a iubirii. Suna simplu, dar chestia asta este inteleasa de un procent format dintr-o singura cifra, vorbind despre oameni. Am scris recent despre asta, ia vezi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>