Bernard

Bernard e un urs alb. Meschin, împiedicat, nu foarte isteț. I se întâmplă numai lucruri rele. Pe bună dreptate. De fiecare dată când îl văd, mă gândesc la mâna și la mintea din spatele scheciului. E sadic părintele lui Bernard, nu glumă! Pentru Bernard se termină mereu rău, aproape de fiecare dată moare și asta într-un mod cât mai absurd. De exemplu, nu se poate trezi dimineața. Moare de somn. Chiar moare. Cade peste marginea înălțată a patului, mai-mai că se strânge de gât cu firul de la telefon, cade toată mobila pe el, se lovește de pereți, dă peste o minge care i se întoarce în cap și la final se duce de-a berbeleacul peste pervaz. Sau sare din avion, cu parașuta. Are și fumigene, face spectacol, dar aproape de aterizare nu poate declanșa butonul. În rucsac are de toate, cratițe, fructe, numai o umbrelă n-are. Și când în final o are, i se rupe. Cade în câmp și, ca prin minune scăpat, pentru a șterge ridicolul căzăturii apucă ce-a mai rămas din umbrelă și-o face pe-a Chaplin. Până se împiedică și sfârșește într-o grămadă de bălegar. Sau e la piscină și vede un pinguin care sare la trambulină, o trambulină cu multe-multe etaje. Și se urcă Bernard tot mai sus, așa, ca să-i facă în ciudă pinguinului, până ce ajunge în vârf. Și cade. Dar nu oricum, ci dând cu spatele sau capul de toate trambulinele. 

Dar cum niciodată dracul nu-i chiar atât de negru pe cât pare, într-un episod îl vedem pe Bernard cel josnic făcând ceva frumos. Salvează un pui de vrabie. Își pune viața lui urâtă și măruntă la bătaie pentru a proteja acel minuscul pui de vrabie.

Îmi place Bernard, e un personaj interesant. Mă uit de fiecare dată.

This entry was posted in desene and tagged by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>