Cuvintele care tac

Există întâlniri dintre discipoli și inițiatori unde oamenii tac. Nu e o revărsare de cuvinte, de idei, de teorii, de înțelepciune și nici un flux de neobosite întrebări. Totul e tăcere. Orice cuvânt, orice sens, orice împingere a lucrurilor chiar și în cel mai mărunt tâlc e de prisos.

Sunt cuvintele care tac. E curgerea tăcerii de la unul la celălalt, e perfecta înțelegere în care orice sunet articulat ar fi prea sărac. E un preaplin ce nu poate fi ciopârțit în cuvinte. În cuvinte care nu sunt niciodată aceleași pentru doi oameni, oricât ar fi de școliți sau de apropiați.

E echilibru. Nu e așteptarea ce se vrea umplută cu ceva, nu e difuzul ce-și cere o formă pentru a exista. E liniștea tăcerii în care înveți să îl simți pe celălalt, fără a fi ghidat și fără a te ghida.

Învață-ți cuvintele care tac.

This entry was posted in Ganduri and tagged , by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>