Think I wanna drive your Benz? I don’t.

Pornim de la o melodie bine-cunoscută. Și începem cu partea de imagine, unde avem o sirenă, sirena – sirenelor mai bine spus (neconvenționalele protuberanțe scoțând-o din anonimat), sirenă ce domnește peste o vilă cu piscină, conduce un Benz și are atât de multe bijuterii încât dacă eram pe vremea străbunicii, când măselele se îmbrăcau în aur, cu ce-i pe-acolo pe ea cel puțin o sută de oameni ar fi putut respira  mesteca înnobilat.

Iar sirena noastră trece prin toate fazele acceptării realității așa cum e ea: negarea (partea cu negarea nu e în clip, dar e premergătoare, sirena noastră își petrece o bună bucată de timp din secvența și au trăit fericiți până la adânci bătrânețe ignorând faptul că a primi cadouri nu rimează cu a fi iubită, deci le acceptă pe toate, vilă, mașină, aur curat), furia (aha, deci nu poți ajunge nici azi, bun, lasă că-îți arăt eu ție, iau mașina aia scumpă și o las abandonată, mi-arunc toate zorzoanele și colac peste pupăză, mă mai și dezbrac!), tîrguiala (All that matter’s is / That you treat me right  / Give me all the things I need / That money can’t buy… da, da, exact așa!), depresia (se urcă la volan și conduce aparent în neștire, oscilând între nevoia imperioasă de a-și verifica luciul de buze și a(-și) cânta (durerea), asta până își amintește că are un portofel plin cu bani ce-i numai bun de aruncat) și, last but not least, acceptarea. În chiloți, scăldată în apa mării și-n lumina soarelui la apus, sirena își găsește joie de vivre-ul, echilibrul și tot ce-și mai dorea (rezultă de undeva că și dragostea?!).

Cam așa și-n real life. Banii par numai buni să cumpere orice, orice incluzând – normal! – și dragostea. Draga mea, cum să nu te iubesc, ia cardul cu salariul tocmai intrat, prima de Paște și bonusul de sfârșit de an, fugi la Milano, sparge-i pe to(n)ți, tu știi doar că ești dragostea mea!

Ba bine că nu! Deci domnilor, cum ar veni, păzea. Căci nu de bani au doamnele și domnițele nevoie, garantat merge mai bine, mai sigur și mai simplu cu… dragostea. C-o piatră adusă de pe stradă, piatră de care domnul visător-și-visând-la-duduie se va fi împiedicat, sau cu ținutul de mână la piață și-n parc. Și cu ținutul în brațe noaptea. Sau cu șorțul pus strâmb atunci când domnul gătește o cină romantică, sau cu o carte cumpărată din vreun obscur anticariat, sau cu un bilet pe care să scrie un mesaj romanțat, altul decât Când ieși cu Max (câinele, dar poate la fel de bine fi și copilul) la plimbare, ia-mi de la chioșc și un pachet de țigări. Să fie Marlboro Light. 

Deci, cum ar veni, think I wanna drive your Benz?

I don’t.

One thought on “Think I wanna drive your Benz? I don’t.

  1. cineva spunea ca una este sa plangi intr-un Mercedes si alta este sa plangi intr-o Dacie.Dincolo de ambient, suferinta plansului este aceeasi.Viata intr-o colivie de aur nu poate fi comparata cu libertatea zborului si parfumul libertatii.
    Dar ce este libertatea??Papagalul nostru nu traieste in cusca,zboara liber prin casa.Presupun ca in mintiuca lui planarea din bucatarie pe hol,prin camere are aceeasi semificatie ca zborul condorului pe deasupra muntilor.Se simte liber si chiar are impresia ca noi,bipezii suntem un fel de papagali mai putin dotati pentru ca nu suntem in stare sa zburam.Era stapanul absolut al spatiului aerian din apartament,beneficiind de 60mp. de libertate.DAR,au aprut cele doua pisici si spatiul de libertata s-a redus dimensiunea bucatariei si la refugiul de pe un dulap,refugiu care nu mai este sigur pentru ca una din pisici sare si pe ultima zona de libertate.
    Sunt de acord ca dragostea nu poate fi cuparata.fosnetul banilor nu poate inlocui stangerea calda de mana sau incurajarea tandra sau multe alte bucurii care nu cer decat o farama de simtire.Plansul intr-un Benz tot plans ramane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>