Cu cât mai simplu, cu-atât mai bine!

Închei astăzi o săptămână fără pudră. Cine n-a folosit-o niciodată probabil ridică din sprâncene cu mirare dar cine face parte din categoria “nu-merg-nici-să-iau-apă” fără să fi manevrat cu generozitate pămătuful, dar nu din cochetărie ci de nevoie -din păcate… – îmi va pătrunde satisfacția!

Secretul? Ei bine “secretul” pielii mele mai nou curate stă în … nimic. Adică stă în ceva, dar nu ceva special, cum ar părea să se impună, ci în ceva atipic. Cred… Dar nu mai prelungesc suspansul ci iată, pe scurt, ce am făcut: după ce ani la rând mi-am dat cu tot felul de chestii posibile și imposibile, neapărat în trei pași – cel puțin! – și neapărat într-o rutină fără (d)efect, acum am trecut brusc și fără preaviz la… a nu mă da cu nimic. Mă spăl cu apă și atât! Da, exact, adică adio flacoane-și-flaconașe-cu-tot-felul-de-balonașe și tot felul de accesorii promițând pompos “curatarea tenului” și bine ai venit… SIMPLITATE!

Și de parcă nu ar fi fost suficientă bucuria, mai am un truc de-mpărtășit! “Truc” – vorba vine, probabil străbunicile habar n-aveau de altceva, dar pentru mine e un moment de-a dreptul glorios! – truc care se traduce prin așa ceva: păr spălat cu apă și bicarbonat, apoi clătit cu apă și oțet. Efect garantat de volum, strălucire, aspect de sexy-răvășit, un fel de … “sign your name across my heart”! (Dar, desigur, o notă tot trebuie să fac: părul meu e 100% natural, nevopsit, nedecolorat, neîntins cu placa, ne-fixat și ne-spumat, și-n rarele momente când mi-a venit chef de ondulat l-am împletit în cosițe precum Ileana Cosânzeana și am dormit cu el așa, nu mi l-am lăsat pe mâna ondulatoarelor de par, deci probabil și “terenul” a fost propice pentru o asemenea schimbare!)

Și-acum că m-am lăudat și (pe-ncercate!) elogiat revenirea la simplitate, pot să închei trăgând speranțe și vis-a-vis de-nlocuirea cu ceva, cândva, a mult-urâtului de mine aparat de epilat?! :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>