Apetit pentru fericire

Am 14 ani. Mâine voi pleca, împreună cu un grup de copii, în Franța. Pentru două săptămâni. Emoții și… ditamai coșul ce se profilează pe unul dintre pomeți. Prin comparație, celelalte sunt ca și inexistente. Nu intru în panică, dau cu puțină pastă de dinți și mă culc. Dimineața, stupoare. Probabil de la mentolul din pasta de dinți, ochiul abia mi se deschide din pliul pielii umflate și roșii. Sunt distrusă.

Am 15 ani. Merg spre casă împreună cu un coleg de școală. Îmi spune ceva ce a zis mama lui, doctor, că ar trebui să folosesc pentru tenul meu acneic. “Acneic”?! Îi spun că nu am tenul acneic ci că am doar niște coșuri care în curând îmi vor trece. Mult mai târziu am aflat că se numește “faza de negare”.

Am 17 ani. Fratele meu mă întrebă, timid, când mi se vor vindeca toate coșurile de pe față. Îmi dau seama că, prin comparație cu celelalte fete pe care le cunoaște, sunt de departe rățușca cea urâtă.

Am 21 de ani. Am coșuri dar manevrez cu dexteritate flaconul de fond de ten și pămătuful încărcat cu pudră.

Am 23 de ani. Îmi cunosc viitorul soț. Într-un club pentru studenți. După câteva vorbe schimbate îi spun “știi, eu am coșuri…” adică un fel de “nu sunt zâna zorilor, dar vreau să mă iubești așa!” Mă privește stupefiat. Apoi râde și-mi spune “ba nu ai coșuri!”…

Am 33 de ani și nemachiată arăt așa:

935380_10200661323828849_549522867_n

Nu e nevoie de zoom pentu a se vedea “detaliile”.

Se împlinesc așadar aproape 20 de ani de când mă lupt cu aceeași problemă. Dar după aproape două decenii în care nu de puține ori am plâns, nu de puține ori m-am întrebat de ce eu, am ajuns la faza acceptării.

Acceptare care vine firesc în continuarea celorlalte patru – pe care le-am trăit din plin! – dar însoțită de trei lucruri: un apetit teribil pentru fericire, un farmec pe care abia acum mi l-am descoperit și, mai important decât orice, maturitatea de a ști că, pentru orice problemă, există o soluție…

***

Ah, dar cât pe ce să uit! Soluția pentru coșuri? Gerovital Plant Stop Acnee, de exemplu! Smile

(Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2013 )

5 thoughts on “Apetit pentru fericire

  1. Cunosc pe cineva care a avut doi baieti.Baiatul cel mare era cel mai frumos,cel mai destept si cel mai grozav baiat mare pe care-l avea,iar baiatul cel mic era cel mai frumos,cel mai destept si cel mai grozav baiat mic pe care-l avea.Baietii au crescut in aceasta atmosfera si tare le-a priit chiar daca au traversat si perioada acneii juvenile,nu semanau cu Brad Pitt sau Johnny Depp.Au crescut fericiti chiar daca mergeau la scoala cu tramvaiul ,nu aveau smartphon sau ultimul racnet de adidasi.
    Specialistii spun ca fericirea este o stare mentala de bine,fiind caracterizata de emotii pozitive sau placute,de la multumire la bucurie intensa.
    Consider ca zilnic avem mii de motive pentru a ne simti bine,pentru a fi fericiti.Starea de bine poate fi adusa de zambetul celor mici atunci cand asculta o poveste sau de picatura de ploaie care straluceste la capatul frunzei,de aroma cafelei matinale sau de foitul somnoros al perechii.Motiv de bine gasim categoric in coloritul copacilor din parc toamna sau iarna sau vara sau primavara.Ce poate fi mai frumos decat un camp plin cu flori de mac intr-o zi de vara insorita vazut chiar si din mersul masinii sau un curcubeu dupa o ploaie rapida.Fericirea poate fi adusa de un fulg de zapada sau de zambetul celui de alaturi.
    Totdeauna am spus ca orice eveniment negativ are categoric si o latura pozitiva.Important este sa o descoperim si sa ne bucuram ca avem o noua cale.Gandirea pozitiva si fericirea sunt doua trairi care se sustin reciproc si care ar trebui sa ne insoteasca permanent.

  2. Frumoaso. Esti o frumoasa. Ai vazut de ce te-am dat exemplu la Arhi pe Blog? Pentru ca arati intr-un mare fel ,la 33 de ani si dupa doi copii. Apropo, care cosuri, bre?

    • Blue!!! Aaaaaaa, daca tu cu pielea aia catifelata si absolut perfecta a ta nu vezi la mine nimic in neregula, pai sunt fericita!!!!!! P.S. I-ai omorat pe toti cu poza aia, chiar eu am facut niste ochi maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaricand am vazut-o! Ce sa spun, you have the mind and you have the looks!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>