Un fel de "dai un ban, da’ stai în față"…

Poate pentru că noi am crescut cu bălăceală în ape curgătoare (toată vara) sau în valuri (o dată pe an), nu ne-a impresionat până acum vreo doi ani ideea de piscină. Dar când copilul dă din mâini și din picioare la vederea apei frumos colorate și singura direcție în care pornește indiferent de câte ori l-ai suci, răsuci și păcăli este piscina, renunți la orice scepticism și mergi după cum ți se dictează…

Și uite-așa, din aproape în aproape, pornind de la magnetismul copilului pentru tobogane de apă și alte chestii fistichii am ajuns să considerăm piscina ca pe o opțiune pentru weekendurile călduroase din București.

Ieri am fost la Pescariu, la piscina inaugurată anul trecut și accesibilă publicului larg. Frumos. Chiar mai mult decât atât, o desfătare! Doar că am lăsat o grămadă de bani…

Pe scurt, exprimat în cifre, iată cum decurg lucrurile: intrarea este 100 lei / adult și 40 de copil. Prosoapele nu sunt incluse în preț: 10 lei bucata la care se adaugă 50 de lei “garanția” (nu am înțeles principiul, dar ce pot să spun, poate au fost cazuri când, folosite prea intens pe parcursul unei zile de piscină, unele s-or fi rupt…). Apoi vine mâncarea – pentru că nu poți să stai fără să mănânci. De la atâta bălăceală, de la pofta pe care ți-o fac platourile pe care le vezi aduse celor din jur, comanzi… Splendida pizza, înghețată cum nu am mai văzut, platouri reci, salate, băuturi anti-aging cu morcov și ghimbir, sunt toate acolo… delicioase – incontestabil! – și, e drept, nu mai scumpe decât în altă parte, dar adăugate la prețul intrării transformă – pentru muritorii de rând cel puțin – o zi de piscină într-o diminuare considerabilă a bugetului alocat până la următorul salariu…

La final, în loc de concluzii, trei întrebări retorice: Copiii s-au distrat, este drept? Suntem tineri, da? Muncim, nu-i așa? Quod erat demonstrandum!

P.S. Vlăduț a verificat și coșurile de gunoi. Nu m-am opus. Pentru că, la Pescariu, chiar și-acestea strălucesc de curățenie!

2 7 8

3 4 5

1 6 9

4 thoughts on “Un fel de "dai un ban, da’ stai în față"…

  1. Ce inseamna si evolutia ofertei de servicii.
    Cand erati voi mici mergeam la piscina in aer liber a lui Humorelu.Soare,aer curat ,amenajari de exceptie.Spatiu liber la discretie,posibilitati de modelare a ambientului,sezlonguri la purtator,servicii de calitate.Bufet suedez asortat cu tot felul de produse,igiena impecabila.Totul era de nota 10.Prin apa limpede a piscinei inotau boisti dragalasi,pe la margini mai erau mormoloci deranjati de gasca de invadatori care se stropeau si chiuiau in soare,mai la deal,bunici si mamici purificau apa cu spumantul de la spalat toale si covoare.Pe patura de acasa se ciugulea cate ceva iar fructele se molfaiau intre doua scufundari.
    Adancimea piscinei era functie de implicarea colectiva la ridicarea barajului iar despre pizza nu pomenea nimeni ca era mancare capitalista.

    • hahahahahaa, bun comentariul!!! asa este, pe vremea noastra… cand venim la Humor in august, baietii vor fi incantati sa te vada facad baraj, poate-i aratam lui Bogdan si faza cu mamaliga pusa in oala acoperita cu nailon!

    • Multumesc Marin! In alta ordine de idei, am intrat pe site-ul cazaribulgaria, noi mergem in Obzor saptamana viitoare, la sunrise all suites resort, e ok?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>