Lucrurile mari dintr-o lume măruntă

Îmi amintesc perfect prima mărire de salariu. Primul salariu, cel de 700 de lei, care se transformase brusc în 1400. La 20 și ceva de ani, aveam naivitatea de a mă simți importantă, trăiam cu impresia că întregul viitor al firmei depinde de mine… Apoi mi-am schimbat serviciul, am început să lucrez tot pentru 1400, dar în cu totul alt ritm. De la 9 și până la ore la care numai la non-stopul de la metrou mai găseam deschis ca să îmi cumpăr ceva de mâncare. Efortul nu a rămas însă nerăsplătit și după luni de zile în care nici nu mai știam pe ce lume trăiesc, a venit o altă mărire de salariu, spectaculoasă și, desigur, generatoare de noi imbolduri de afirmare. După alte seri lungi și lucruri ce mi-au deschis ochii cârpiți de nesomn, am trecut la un nou job, cu un salariu de această dată negociat de pe poziția de forță a omului care se știe stăpân pe experiența lui.

Acestea sunt bucuriile tinereții mele ambițioase și pline de orgoliu… Dat din coate, agonie și extaz, muncit pe brânci, fără pauze de cafea, fără pauze de țigară, fără povești și glume purtate pe sametime ținând capul ascuns strategic printre dosare și bibliorafturi viu-colorate… Angajatul model, heirupist în toată puterea cuvântului.

Uitându-mă în jur și uitându-mă înapoi, știu acum ce contează. Nu am plâns de fericire atunci când am încasat primul salariul mărit, nu mi s-a umflat sufletul de bucurie deschizând vreun plic vestitor de pași urcați în ierarhia corpo-distrugătoare așa cum mi s-a întâmplat ieri, la o serbare la grădiniță. PRIMA serbare la care copilul meu este actor și nu spectator. Momentul în care vezi carne din carnea ta pășind triumfal pe scenă, neinhibat de lumini, de zecile de priviri, lipsit de orice frică, plin de elan, NU, nu se compară cu nimic… Sunt lucrurile mari dintr-o lume măruntă.

11 thoughts on “Lucrurile mari dintr-o lume măruntă

  1. Bravooo,Bogdan!Pentru prima serbare a fost excelent.Nu s-a incurcat deloc,nu a avut emotii deloc.Sa o tina tot asa,degajat.cu zambetul pe buze,stapan pe sine, fara emotii.Iar tu mami,asta-i numai inceputul,o sa mai fie fluturii in stomac(fericirea adevarata ca iti vezi copilul crescand,mandra de el).
    P.S. A meritat asteptarea,de 2zile m-am tot uitat pe blog in asteptare de vesti de la voi.
    Pupici

  2. Am uitat sa-ti spun ca tot se apropie recomandarea de weekend si tot Bogdan are costum de calusar,se sarbatoreste Sanzienele la Palatul Mogosoaia luni 24.06.2013 ora 16-21,pret bilet 5lei.

    • Ana, nu mai trece pagina de daruiesc la website! :-))) fratele meu comenteaza cu pagina lui de fb de exemplu, sau e sufficient daca-ti treci adresa de mail, nu e publica!

  3. Ana, va fi o incantare! P.S. Nu am uitat de promisiune, dar nu am primit inca pachetul de la Gabi, din vina mea s-a intors la Constanta – povestim when the time comes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>