Bucătăria la minut. Ghid de supraviețuire

Viața mea curge armonios între schimbări de scutec, vase spălate, rufe întinse, drumuri la grădiniță, drumuri în parc, episoade de dat cu mopul, articole scrise pe blog (ca unică activitate extra-curriculară) și desigur, mese “laborios” alcătuite.

De aceea, pentru a veni în ajutorul tuturor celor pentru care viața contra cronometru este un modus vivendi, voi începe o serie de articole care au ca subiect ce și cum gătim atunci când timpul (și nu numai!) ne presează – din ciclul Tehnologia o avem, ce facem cu ea?!

Paste cu brânză. Paste cu friptură și sos.

Buuuuuun. Avem una bucată bebeluș care se plictisește repede. Pentru a putea duce o (rice) activitate banală la bun sfârșit, este nevoie ca mișcărețul să fie poziționat într-un loc de unde să nu poată pleca și unde să aibe o activitate captivantă. O idee ar fi cea de mai jos.

1 2 3

De-acum începe numărătoarea inversă. Paste – apă – unt. Își fac treaba singure.

4 5 6

Între timp, un vas termorezistent se unge cu unt iar într-un castron, începe marea amestecare. Brânză dulce, zahăr, aromă de vanilie (în mod normal zahăr vanilat, dar dacă nu există în casă la momentul X, bucătăreasa folosește ceea ce are…), scorțișoară.

7 8 9

Pastele scurse și clătite se amestecă în “compozeul” de mai sus. Vasul se bagă la cuptor.

10

11

12

Separat, peste o porție de paste ce a fost păstrată ad-hoc, se adaugă bucățele din friptura rămasă la frigider de c-o seară înainte… Nu este necesar să fie încălzită, pastele sunt încă destul de fierbinți!

13 14 15

În timp ce bebelușul este hrănit, la cuptor pastele cu brânză stau liniștite. Când a luat sfârșit episodul cu hrănitul, cuptorul se închide, vasul se scoate la răcit, vasele murdare se lasă în chiuvetă și se pornește la grădiniță, pentru a recupera copilul no. 2. Misiune îndeplinită!

16

(Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gătim ce poftești!, în care Andreea Pătrașcu, Cetin Ametcea, Sebastian Bârgău și Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO)

3 thoughts on “Bucătăria la minut. Ghid de supraviețuire

 1. Hai sa te ajut si eu cu o reteta din aceeasi categorie

  Calzone cu lipie

  Se ia de la super-market sau de unde vrei niste lipii, cu mirodenii sau simple, nu conteaza, mozzarela, sunca, ciuperci, masline, porumb daca iti place, sos de rosii si mirodenii gen busuioc, coriandru, oregano si ce iti mai trece prin cap.

  Intr-o tava pui lipia facuta plic si in interior sunca, mozzarela, masline, ciuperci taiate si orice iti mai trece prin cap cu un pic de sos de rosii.

  Tava o dai la inceput cu un pic de unt ca sa nu se lipeasca lipia de tava.

  Pui totul la cuptor timp de 10 min, nu ma intreba la ce temperatura ca habar nu am, ma uit la ochi si dupa poti sa o servesti. In general intr-o tava de aragaz normal iti intra 4 portii, iar o portie daca este mai consistenta ajunge unui barbat normal pe post de masa de pranz sau de seara.

  Pentru alte detalii si retete ma poti contacta :D

 2. I have not checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess Iˇ¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>