Cum se face astăzi responsabilizarea…

Am fost desemnată cea mai verde dintre cei verzi. Deschizătoare de drumuri (curate, fără capace), minte luminată (de becuri ecologice), știți voi… Clasamentul este aici.

Mai mult decât atât, impulsionată încă de ieri, am onorat invitația primită și am participat la evenimentul GreenBiz.

Pe scurt, ce-am reținut:

 • proiectele ambițioase mor pe drum – a se vedea centura verde a Bucureștiului…
 • există o asociație non-profit care se ocupă în principal de colectarea și de reciclarea becurilor și care încurajează orice firmă, din orice colț al tării, să acționeze (prin intermediul lor dacă nu altfel) în mod responsabil – cel puțin când vine vorba despre aruncarea becului ce se arde…
 • există o fundație ce acordă finanțări în valoare de 3.000-7.000 de lei pentru inițiative cu impact în comunitate – aici a fost difuzat filmulețul despre care am scris mai devreme, cel cu reinterpretarea ingenioasă a conceptului de piesă vestimentară!
 • ceea ce mâncăm nu mai este ceea ce a fost odată… pentru cei ce locuiesc în marile orașe, viitorul este scump. Dar BIO!

Ceea ce mă surprinde pe mine este faptul că trăim vremuri în care organizarea de astfel de evenimente devine absolut necesară. Pentru trezirea conștiinței. Altădată, a trăi responsabil era o chestiune de educație…

cum-se-face-responsabilizarea1  cum-se-face-responsabilizarea2

7 thoughts on “Cum se face astăzi responsabilizarea…

 1. felicitari .
  Acum nu este decat o fundatie,mai este o asociatie non-profit sau o voce singulara,marile proiecte se pierd pe drum,pentru ca sunt alte prioritatidar,dar si natia asta se va destepta si va intelege ca MAMA NATURA este darnica dar,daca nu o protejam cei ce vor suferi vor fi copii nostri.
  Te pupam
  Tatalili

 2. Referitor la responsabilizare si la modul in care se face aceasta-toata lumea cunoaste faptul ca nemtii sunt extrem de curati si ordonati.Germania arata impecabil la orice ora din zi sau noapte.Toti motiveaza comportamentul nemtilor prin prisma educatiei,traditiilor,etc..Fals-frica este motivul principal,frica de amenzile caare se aplica,de faptul ca legea nu se interpreteaza,legea se respecta indiferent cine esti si cum te cheama. In germania si nu numai,plasticul se pune la plastic,hartia la hartie,menajer la menajer…La noi ambalajele se arunca din mersul masinii, Dacie sau ultimul racnet de Mertan,scuipatul cojilor de seminte pe unde apucam ,face parte din falosenia noastra nationala,resturile de la gratare se lasa in mijlocul naturii spre incantarea hoardelor de caini vagabonzi si ca dovada a trecerii lui homo gunoius pe acolo.
  Legat de gratare-cu catva timp in urma ,intr-o frumoasa zi de primavara-vara am iesit cateva familii la gratar intr-o poiana pe malul unui paraias.A urmat desfasurarea de forte specifica(montat gratar,facut foc etc..)Dupa catva timp,la aproximativ 50-60 m. de noi s-au adunat cateva familii de tigani,adulti si copii.A inceput aceeasi desfasurare de forte plus manele date tare.Au fost suficiente cateva priviri maai lungi pentru ca volumul emitatorului de zgomote sa fie redus substantial.
  Pe parcursul zilei s-au facut pariuri cu privire la ce va ramane dupa festinul tiganesc si…surpriza.Totul a fost strans in saci menajeri,sacii imbarcati in masini si dupa ce au plecat ne-am dus din curiozitate sa vedem daca nu au mai lasat urme ale distractiei.Impecabil,curat ca-n palma.
  Te pupam
  Tatalili

 3. Bine punctate, tata, mereu avem impresia ca altii sunt mai murdari, mai rai, etc.

  Cat despre legea care-l impinge pe neamt sa fie bun de dat de model, te contrazic. Am participat la un curs de achizitii publice, ni s-a spus sa ne dam cu parerea vis-à-vis de care este tara din Europa care se abate cel mai des de la principiile legislative in materie de achizitii. Ni s-a spus ca incepe cu litera G. Toti intr-o voce am zis GRECIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Nu, Germania. Surprinzator, nu? De ce Germania? Deoarece acolo contractile se incheie preferential – adica neamtul a lucrat cu firma x si firma si-a respectat in totalitate obligatiile contractuale, la urmatoarea licitatie, se va dori ca partenerul de business sa fie acelasi si nu un altul care ar castiga cf. regulilor jocului.

 4. Uite, pentru ca romanii chiar sunt inventivi si se adapteaza repede:
  Zilele trecute citeam niste chestii interesante legate de locuitorii din marile orase. Avand in vedere faptul ca s-au cam plictisit de lapte nelapte, de oua neoua si de carne vopsita, au gasit solutia.

  Una bucata orasean cumpara una bucata vacuta si o livreaza prin contract unui taran. La fel face si cu gaina si cu oul sau cu capra.

  Taranul, prin contract se obliga sa livreze oraseanului in mod constant branza, lapte, oua si asa mai departe. Lucru care mie mi se pare extraordinar de tare. Si chiar se practica. Toata lumea castiga. Oraseanul amortizeaza in timp investitia, taranul beneficiaza de animal hranindu-l.

 5. De acord cu neamtul.Si eu ca privat,as apela la acelas furnizor de servicii,incheind contract preferential.Daca serviciile sunt de calitate si garantate ,consider ca este firesc sa lucrez cu cineva in care am incredere.Pe langa asta,neamtul prefera produsele fabricate in Germania(de regula),pe cand noi cumparam tot ceea-ce este poleit.Made in Romania nu ne impresioneaza,chiar daca sunt produse de calitate.Cumparam Pomodoro,nu tomate romanesti chiar daca sunt mai bune.
  Tatalili

 6. Pingback: O singură geantă pentru fiecare femeie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>