90-60-90?

Cei 60 de centimetri din triada 90-60-90 nu pot fi decât circumferința unui abdomen sculptural, tenul perfect nu merge mână în mână cu fumul de țigară, lectura nu stimulează pielea să producă mai mult colagen, râsul, ba chiar zâmbitul, provoacă riduri de expresie, celulita este ceva de neconceput pe corpul unui sex-symbol… nu-i așa?

Mai jos, imagini care contrazic teoria vis-a-vis de frumusețea fizică, dezvăluind însă… SUBLIMUL.

90-60-901  90-60-902  90-60-903
90-60-904  90-60-905  90-60-906
90-60-907  90-60-908  90-60-909
90-60-9010
Marylin, dincolo de timpul care trece și impune mereu alte dar de fapt aceleași standarde de frumusețe, este un simbol.
Este femeia care dă capul pe spate și râde în hohote, este femeia vulnerabilă într-un mod fermecător, femeia care se simte perfect în pielea ei. Este femeia care te lasă fără cuvinte indiferent de ipostaza în care apare…
Marylin este senzualitatea întruchipată, prin farmecul necăutat sau căutat și în mod cert găsit. Este femeia sofisticată fără a fi prețioasă.
Marylin… echilibru al formelor și delir al râsului. Sau al plânsului și al depresiei… Marylin este chipul trăirilor intense.
***
De la momentul Marylin a trecut mai bine de jumătate de secol….
Acum frumusețea fizică are mai mulți aliați ca oricând. De la produse de îngrijire a tenului la linii de lenjerie ce pun în valoare formele și scot în evidență tot ceea ce reprezintă feminitatea, de la sfaturi despre ce să facem și ce să nu facem, ce să mâncăm și de ce să ne ferim, de la aparate complexe care au menirea să îndepărteze tot ceea ce este viciat și să scoată la iveală corpul ideal, precum sculptura dintr-o bucată de piatră, de la pastilele de slăbit la dieta montignac sau dieta mediteraneană, sau la cea cu oxigen, de la detoxifieri la pilates și yoga, de la supe de varză și consum regulat de grepfruit la verificarea obsesivă a numărului de glucide din fiecare frunză de salată sau inflorescență de broccoli, de la epilarea definitivă la injecțiile cu botox, totul este menit să ajute femeia secolului 21 să arate absolut fabulos.
Tatuaje, implanturi, silicoane, bucle rebele sau păr întins cu placa, păr tapat sau vârfuri decolorate, unghii false, manichiură cu perle de caviar, împachetări cu parafină, ciocolată, pulbere de aur, creme dermoabrazive, masaj anticelulitic combinat cu drenaj limfatic… Confortul psihic ne este dat de realitatea că orice tip de ten, fie el ten uscat sau uleios, asfixic și acneic, cuperozic, senil sau pletoric, poate arăta senzațional… Oooooh, nu, n-are importanță unde te încadrezi, acum cosmetica și dermatologia au soluții pentru orice!
Programări peste programări. Începem cu nutriționiștii și… sfârșim cu psihologii. Facem abonamente la electrostimulare, aqua-gym, tae-bo, spinning, învățăm să dansăm salsa, tango, merengue… Suntem permanent bombardate cu ultimele știri despre cruciale descoperiri în materie de tinerețe veșnică și… viață fără de moarte.
Iar acolo unde natura nu a fost generoasă, chirurgia estetică are rezolvarea. Rinoplastia, mărirea sau micșorarea sânilor, liposucţia, blefaroplastia, liftingul facial şi abdominoplastia sunt, statistic vorbind, procedurile cel mai des solicitate. Cu sau fără motiv real, desigur… Injectare de filere sau toxină botulinică, acum nimic nu mai este de neconceput sau de neacceptat…
Despre haine, ce să mai spunem?! Batist, denim, genuine leather, brocart, saten, latex, velur, dantelă, broderie spartă, lycra și elasten, ei bine da, putem arăta senzațional oriunde, pe stradă, în office-ul elegant de la etajul 11, pe plajă, în intimitateModelarea corpului (anterior supus unor sesiuni de electrostimulare combinate cu ore stricte de aerobic) se poate face într-o manieră incredibil de senzuală, materiale de ultimă generație dau oricărei curbe voluptate și volumul ideal…
Da, avem totul la îndemână!
Rămâne doar să nu uităm că a râde, a citi zilnic acea proverbială pagină, a savura o prăjitură cu cinci degete de cremă, a ne amuza copios pentru o năzdrăvănie de copil, a ne iubi nasul mai puțin fin și buzele doar vag mai subțiri decât ale Angelinei sunt totuși lucrurile care fac pielea, părul și ochii să strălucească… Da, exact, la joie de vivre mă refer…. Și la plăcerea de a fi femeie.
(Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013)

4 thoughts on “90-60-90?

  1. Bun articol si las locul domnilor sa comenteze,numai ca adaug ca frumusete vine si dintr-o alimentatie corespunzatoare si program de odihna corespunzator.
    Pupici

  2. Pingback: Recomandare pentru ACEST weekend. Bucharest Wheels Arena

  3. That may be important, You will be a very skilled doodlekit. We’ve registered the rss as well as crunch for in search of more of your wonderful submit. In addition, I’ve shared your web site around my internet sites

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>