On the right track?

Aseară am adormit având în minte următoarele cuvinte:

Întotdeauna sperăm că altcineva cunoaște dezlegarea. Orice alt loc va fi mai prielnic, oricând altcândva lucrurile vor urma făgașul potrivit. Nu este așa. Nimeni altcineva nu cunoaște dezlegarea. Niciun alt loc nu va fi mai prielnic, iar lucrurile deja urmează făgașul potrivit.

Fiind de felul meu o fire războinică, m-am încruntat citind cele de mai sus. Cum adică niciun loc nu este mai prielnic? Eu decid ce, unde, cum, de ce. Mă pot împotrivi, pot refuza, pot rezista la orice presiune, pot la rândul meu pune presiune, pot întoarce lucrurile în direcția pe care o doresc. Eu stabilesc destinația, eu țin cârma.

Dar dacă tot zbuciumul face parte din scenariu, dacă Gigi-durul și Costică-contra din mine, cu agitația lor constantă, nu fac decât să urmeze drumul firesc? Drum – destin, soartă, karma. Știți voi…

***

Probă de inteligență și înțelepciune? Să procedez precum zice Mircea cel Bătrân:

Bucuroși le-om duce toate / De e pace, de-i război.

Cred că cel mai important este să avem stăpânire de sine. Și, desigur, simțul umorului! :-)

This entry was posted in Diverse and tagged by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

11 thoughts on “On the right track?

 1. gandirea pozitiva reprezinta o modalitate de a duce mai departe ceea ce ai inceput.Orice eveniment negativ are si o latura pozitiva,important este sa o descoperim si sa ne bucuram de ea.Viata este o lupta si daca-ti gasesti calea atunci poti fi multumit de tine.Daca ai si pe cineva langa tine care sa te sustina este si mai bine.Gigi-durul nu este tocmai o persoana care reactioneaza bine la filosofia pozitivismului comportamental.
  Te pupam
  tatlili
  Scriam ami mult si mai coerent dar intarzii la sala

 2. In viata asta putine sunt momentele cand ai o senzatie de fericire pe care o simti fara sa o cauti. De cele mai multe ori multumirea de / cu ce ai iti da o stare de bine, care te face sa mergi mai departe. In general, prin comparatie cu ceilalti. Daca la o rascruce (IF) ai ales drumul cel bun, asta numai timpul iti poate dovedi. Important este ca tu faci alegerea. Nu cred intr-un destin prestabilit.
  Mihaela

 3. Orientalii ii spun ,,karma,, crestinii spun ,,voia domnului,,si unii si altii acceptand ideea predestinarii.Cineva a hotarat pentru noi si noi trebuie sa ne supunem destinului stabilit pe baza unui superprogram divin.Ne miscam,relationam,mancam cartofi pai si bem vin rosu sec pentru ca asta este calea ce ne-a fost trasata.Unii sunt frumosi si altii handicapati doar pentru ca o instanta suprema a decis asta.
  Suntem fericiti sau tristi ca urmare a unui algoritm.Copii se nasc si cresc mai bine sau mai putin bine nu pentru ca suntem parinti resposabili sau dusi cu pluta ci din cauza ca de la nastere cineva trage firele ca in teatrul cu marionete.
  Care este drumul firesc?? Cel trasat de CINEVA conform credintelor transmise din generatie in generatie si nuantat de diverse orientari filosofice sau cel pe care-l construim cu migala,zilnic si cu speranta in mai bine.
  Nu contest valoarea credintei.Consider ca este necesar sa credem in ceva ,dar este nefiresc sa ne resemnam si sa dam vina pe destin,soarta,karma sau cum vrem sa mai spunem atunci cand cautam scuze pentru esecuri.
  Primul strigat al noului nascut este un strigat de victorie.Esta victoria vietii,este trecerea de la o stare amorfa la un bulgare de energie si de aspiratii.Adultul este deschizatorul de drumuri.De el depinde intr-o prima faza cum va evolua noua creatie.Copilul este ca plastilina care in maini atente si grijulii se poate transforma intr-o capodopera.Dupa ce creste de el depinde ce cale isi alege,parintii ramanand sa chibiteze de pe margine si sa spere.
  Nimeni nu ne poate aduce dezlegarea,iar a trai cu iluzia ca alt loc ar fi mai potrivit,ca
  lucrurile urmeaza deja fagasul potrivit,inseamna a ne abandona deciziei altcuiva.
  A lupta pentru mai bine inseamna a trai cu adevarat.Nazuind catre bine,zambind si incurajand,intinzand mana celuilalt iseamna sa ne simtim bine in pielea noastra si pe calea noastra.
  Despre Gigi durul si Costica contra intr-un articol separat.
  te pupam
  Tatalili

 4. Fratilor, Dumnezeu ne-a creat liberi. Nu ne impinge de la spate sa mergem sa i ne inchinam, ne asteapta zeci si zeci de ani pe unii, ne lasa sa dam cu capul de pragul de sus pe altii, nebatandu-ne “cu bota” sau cu nimic altceva. Alegerile le facem singuri, raul ni-l facem, de cele mai multe ori, singuri. Dumnezeu nu este cauza raului din viata noastra, cel mult se poate spune ca il ingaduie, pentru a ne trezi, pentru a ne face constienti, pentru a ne deschide ochii sufletului si ai mintii. Altfel am merge (unii din noi ar fugi) ca orbii spre prapastia fara fund.
  Daca faci tu un pas pe calea cea buna, Dumnezeu va face 5 pasi si intotdeauna va iesi in intampinarea ta.
  Liberul arbitru e darul cel mare. Ce cale vom alege depinde de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>