Drobul de sare

Citez dintr-un e-mail pe care l-am primit zilele trecute:

Vă aduc aminte că spaima e bună, ne ține atenți. Dar o spaimă exagerată devine o problemă pentru că ne dictează hotărârile iar acestea nu mai sunt cele mai inspirate – deoarece se bazează pe frică și nu pe realitate….

Este adevărat – din păcate – faptul că trăim mai tot timpul cu frica de ceva. Frica de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă….

***

Să recunoaștem: una este prudența, alta este frica….

5 thoughts on “Drobul de sare

 1. Da, eu traiesc cu frica de scarile alunecoase ale scolii: “daca coboara prea repede, sau il impinge vreun coleg?!.Ii spun sa nu iasa in pauze afara, el spune ca asa va face, il cred…si daca totusi iese sa -si cumpere biscuiti de la chiosc? Nu e mai bine sa nu-i dau astazi leul la el?!Dar daca nu-i dau leul si i se face foame si nimeni nu-i da un biscuit….Doamne, cum e mai bine?Si cum sa nu ne fie frica mereu?

 2. Se afirma si se afirma faptul ca,,MUNCA L-A FACUT PE OM,,Nimic mai fals,adevarul este ca frica l-a facut pe om.De frica fulgerelor s-a adapostit in pesteri, unde de frica frigului a invatat sa faca focul.Din diverse spaime a inceput sa se inchine zeului soare,sau sarpe ,sau tigru sau…De frica razbunarii zeilor a inceput sa respecte niste reguli si tot asa din frica in frica am evoluat.Neamtul nu este disciplinat si corect ca urmare a educatiei cat urmare a fricii ca daca nu respecta legea suporta consecintele(afirmatia nu este valabila pentru romani)
  Parintii traiesc intr-o continua frica.Oare este bine sa-i pun fularul pe gura cand iese cel mic afara si sunt-2-3 grade.Ce ma fac daca cel mic traverseaza strada pe marcaj si apare un sofer neatent?? Cum sa-l las in tabara si sa nu aiba la el aspirine ,leucoplast,dezinfectant ca s-ar putea sa se intample.Ce este de intamplat oricum se intampla.
  Normal ca ramai socat cand o gasesti pe zgaibica cea mica atarnata intr-un varf de gard,cu sangele curgand de sub brat.Inima iti sare din piept si esti in dilema,sa o certi ca nu se poarta ca o fetita cuminte care ar trebui sa stea doar ca o papusa,sa te rastesti la mama sau la bunici ca sunt cascati si nu au grija de odoras sau sa o iei in brate ,sa o linistesti si sa vezi ce este de facut ca sa se vindece.
  Este firesc sa avem griji si frici,dar in nici un caz nu putem sa-i crestem pe cei mici sub un clopot protector.Cand proaspata adolescenta pleaca cu prietenele si prietenii la discoteca si nu se intoarce pana dimineata,stai cu urechile ciulite si atunci cand ii auzi rasetul zgomotos din centrul targului simti ca te poti relaxa si adormi.
  Am cunoscut persoane care au fost crescute sub clopotul de sticla si care atunci cand au scapat de sub tutela s-au terminat.Din elevi eminenti au devenit studenti mediocri si apoi alcoolici de elita.
  Spaima drobului de sare poate de veni distructiva pentru tanara fiinta.Eram in vara in Parcul Circului si ma jucam cu Bogdanel cu un furtun de apa.Temperatura la nivelul asfaltului era cu mult peste 40 grade.Bogdanel era fwericit ca limpaia prin apa si se uda si o faceam si pea pompierii.Multi copilasi din preajma ar fi vrut sa participe le zbenguiala acvatica dar bunici si mamici revoltate,tatici plini de importanta au creat un baraj de interdictii intre micile fiinte doritoare de aventura si cidatul ras pe cap care incuraja un mititel sa se bucure de soare, de apa si de ce nu, de mai multa libertate decat ceilalti
  Din pacate imbatranind uitam ca am fost copii sau nu mai avem curajul sa-i lasam pe cei mici sa faca minunile pe care le facea noi.Drobul de sare este un nou zeu care ne sopteste ca nu este bie ca cel mic sa sara,sa se rostogoleasca,sa se catere in copaci(am cazut dintr-un tei in cap si m-am ales cu o frumoasa fractura de humerus,am 14 copci,iar cei doi copii ai mei au fiecare cate o fractura la activ si cate 14 copci)Daca ar fi stiut mamica ca ficiorul ei in clasa a IV a sarea ca o lacusta de pe balustradele scolii ca sa o impresioneze pe Cristina Movileanu(cea mai frumoasa fata din clasa)si din cauza asta a ajuns la chirurgie cred ca m-ar fi pupat(la propriu)
  Eu cred ca drobul de sare poate fi inlocuit cu ratiunea pentru ca daca este sa se intample oricum se intampla.
  Te pupam
  Tatalili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>