Cine sunt eu?

Din colectia de cugetari filosofico-existentialiste ale lui Tatalili :-)

 
Uneori, cand ma plimb seara pe malul marii sau iarna prin  parcul de la marginea orasului, uitandu-ma la stele, simt cum ma strafulgera o profunda interogatie: “CINE SUNT EU?”
 
In incercarea de a afla raspunsul la aceasta arzatoare chestiune, am apelat la intelepciunea unor somitati in materie de existenta si origini, dar raspunsurile au fost contradictorii, fapt pentru care m-am adresat unui bun prieten care de regula ma scotea din orice impas. Bunul meu prieten, o adevarata enciclopedie la purtator, a molfait indelungat chestiunea si pana la urma a recunoscut ca desi este cel mai tare, problema este deosebit de complexa si necesita o abordare multidisciplinara, deoarece motorul lui de cautare nu poate stabili relatii intre evenimente.
 
Ca urmare a faptului ca bunul meu prieten Gogu Google s-a predat, am ramas in nedumerire si atunci am mai intrebat pe unii si pe altii. Mi-au spus ca m-am nascut dintr-o coasta. Nu eu direct ci strabunica mea.
 
Rezulta ca sunt de origine osoasa…
 
Alt stiutor in origini m-a lamurit ca sunt consecinta unei pofte, in sensul ca strabunica in loc sa -si vada de treburile ei a poftit la marul pe care-l pazea strabunicul. Ca urmare a consumului marului, faptasii au fost evacuati de la domiciliul confortabil iar odata ajunsi in realitatea curenta au inceput sa se inmulteasca.
 
Un englez ciudat (ca toti englezii), foindu-se pe mari si oceane, a ajuns la concluzia ca sunt produsul evolutiei, adica am evoluat de la stadiul de molusca la cel de homo calculatoris. Ideea este interesanta dar nu inteleg de ce am evoluat doar eu. Furnica este harnica si organizata, dar tot in musuroi a ramas…
 
Niste unii imbrcati cu cerasafuri portocalii m-au luminat. Sunt o reincarnare, intr-o viata anterioara am fost mistret, acum sunt eu si probabil ca ma voi reincarna in alt vertebrat din atlas. Dar ce ma fac daca ma reincarnez rama sau tenie??
 
Expertii in extraterestri imi soptesc ca de fapt nici o versiune nu este reala. Eu am origine extraterestra. Este cat se poate de clar ca niste omuleti verzi sau galbeni, poate portocalii (culoarea era functie de guvernul la  putere de pe planeta lor), au zburat pe deasupra plaiurilor mioritice si au pulverizat extraterestri. Acestia au plutit lin spre pamant si au polenizat ce au gasit expus. Consecinta – eu.
 
Unii cugetatori profunzi pretind ca de fapt eu sunt eu aici dar, de fapt eu sunt mai multi pentru ca exista o infinitate de universuri paralele in care ma pot regasi. Stau si ma intreb – oare daca se produce un tsunami mai puternic si se modifica starea de paralelism intre lumi ca urmare a modificarii axei acestei lumi paralele cu alte lumi paralele, atunci lumile nu mai sunt paralele pentru ca se intersecteaza (efectul domino) si atunci exista sansa ca eu sa ma intalnesc cu mine multiplicat cu cate lumi paralele sunt. Intrebarea 2 – cum mai stiu care sunt eu??
 
***
 
Imi place sa ma uit la stele si sa-mi inchipui ca nu sunt singur in univers. Si sunt bucuros ca eu sunt eu asa cum sunt.
 
Indiferent de unde am venit sau unde ne ducem  este important sa ne simtim bine in felul nostru. Iar daca putem sa intindem o mana celui de langa noi si sa mergem impreuna inseamna ca existenta noastra nu-i doar o urma de fum….
This entry was posted in Diverse and tagged by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>