Camarazi

“Biblia” mea în materie de educație este, cu siguranță, cartea care poartă titlul Recomandări psihanalitice pentru mame, scrisă de Wilhelm Stekel.

Procedați foarte bine căutând camarazi de joacă pentru copii. […] V-am atras atenția încă din primele scrisori asupra pericolelor care-i amenință pe copii când se află mereu în compania adulților. Copiii au nevoie de copii! Această idee pare de la sine înțeleasă și totuși atât de rar se ține seama de ea. […] Și dacă va cădea, copilul va învăța din durere să fie mai atent data viitoare…

Cam așa au stat lucrurile în aceste ultime două zile… :-)

La locul de joacă:

camarazi4   camarazi5
Acasă:
camarazi6   camarazi7

O buză spartă, un cap de mânerul canapelei, dar …. mai contează?! :-)))

***

Este adevărat. Nimic nu se compară cu bucuria unui copil atunci când este în compania altui copil.

13 thoughts on “Camarazi

 1. Da,s-au zbenguit nu gluma.
  No comment,decat ma gandesc cu nostlagie ca si noi adultii suntem niste copii mai mari.Adult fiind,cine nu s-a batut cu pernele?Si ar mai fi si alte exemple.
  Deci dupa o zi istovitoare de munca relaxati-va cu o joaca intre camarazi.
  pupici

 2. Buna dimineata
  Eu nu am o,, biblie ,,in materie de educatie.Fur de la unul ,ciupesc de la altul ceea ce mi se pare convingator si incerc sa le pun toate in acord cu experienta mea si din ceea ce simt eu (fara a avea pretentia ca sunt detinatorul adevarului absolut) am covingerea ca un copil care nu se dezvolta din punct de vedere motric normal,este un copil condamnat.
  Limbajul motric este prima forma de comunicare a micutului cu lumea exterioara.Un copil vioi,care se foieste ,se aburca ,incearca sa apuce,se rostogoleste….este un ccopil sanatos.Lentoarea in miscari sau excesul de miscare sunt semne de suferinta.
  Daca stim sa descifram aceste mesaje ,putem interveni la timp.
  Am fost un copil liber,am alergat prin iarba,m-am batut cu cepele din gradina bunicii,am sarit garduri si am sterpelit corcodele,am cusaturi pe corp si am purtat cu mandrie ghipsuri.Copii mei au crescut la fel si sunt la fel de cusuti si gipsati ca tatal lor si sunt mandru ca m-au acceptat sa particip la jocurile lor.Am aruncat cu pungi de apa spre satisfactia fetitei mele(nu precizez unde)
  Am avut ocazia sa cunosc la o intalnire cu un grup de prieteni laa o cabana o mamicuta care venise cu baietelul din dotarea personala.Baietelul,elev cred ca prin cl.2-3,cat era de inalt era si rotund.Cei doi au ajuns la cabana in jurul prei 18.Mititelul a fost plasat intr-o camera in compania laptopului,iar mamicuta lui l-a alimentat cu 8-10 eclere,gratar,taieturi de porc,sarmale.
  Afara eraa o vreme super,zapada,temperatura rezonabila conditii optime pentru ca un copil sa zburde,sa se ude si sa se inbujoreze.Ce va face acest copil mai tarziu cand se va indragosti si va ajunge la momentul in care va trebui sa-si manifeste barbatia??Cred ca va apela la dragostea virtuala,spre linistea si mandria parintilor.
  Copilul trebuie sa se miste dar sa si socializeze cu cei de varste lui.Abuzul de supravegere,de monitorizare risca sa formeze viitori adulti inadaptati,incapabili sa ia decizii sau sa-si asume raspunderi.
  Te pupam
  Tatalili

 3. Apropo de joaca,fata mea de 4ani jumatate(este in limitele normale in privinta greutatii),nu mai mananca seara decat foarte putin,ciuguleste.Eu,mamica,m-am speriat ca vai copilul nu mananca,dai cu vitamine,si cu fructe,si cu cereale ,dar nimic,cum luam cina(la ora 19) in familie ea avea treaba.Si apoi am avut raspunsul:se ia cu joaca cu pictatul cu desenatul si uita de masa,i se pare mai important sa termine cartea de desenat.
  JOACA NU TRECE PRIN STOMAC.
  Multumim Tatalili pentru comentariu,foarte interesant.

 4. La multi ani Diana !! multa sanatate si tot ce-ti doresti sa se implineasca.
  Eu ma zbenguiam si ma jucam cu fratele meu cand eram mica. Vad la M ca nu mai vrea sa plece din parc cand sunt copii,s-ar juca mai mult cu ei :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>