Ascunde-te!

Una dintre cele 100 de reguli ale educării copilului este ca, din când în când, să te ascunzi de micul pezevenghi. Muuuultă înțelepciune în acest îndemn!

Când nu te găsesc, aproape întotdeauna se descurcă singuri.

Corect. Când copilul vede că părintele este absorbit de ceva, în mod invariabil își găsește o ocupație. Te uiți la el și observi stupefiat că este captivat de ceea ce meșteșugește, îl vezi absolut fascinat de ceea ce face și în perfectă armonie cu propria persoană. Care până atunci nu i-a ținut deloc drept companie.

Eu astăzi n-am făcut nimic. Am bântuit pe internet și… am desenat :-p.

Timp în care cei mici s-au jucat. Cu șervețele – unul le-a rupt, altul le-a mâncat. Unul a ștampilat, celălalt a servit drept suport (se vede în prima poză….). Apoi unul a făcut trrrrrrrrrrr-brrrrrrrrrrr-prrrrrrrrrrrrrrrrr cu limba, neobosit, timp de vreo 20 de minute, de neoprit chiar când se făcuse roșu ca racul. Celălalt a chicotit super încântat de zgomot și de stropii de salivă. Apoi unul a desenat, celălalt a ros capace de carioca. Unul a mâncat afine la masă, celălalt a cules ceea ce a aterizat pe sub masă. Unul a stricat o jucărie, celălalt a reparat-o.

ascunde-te1   ascunde-te2

Concluzia? Bucură-te de timpul tău. Sună egoist, dar toată lumea va fi în câștig.

P.S. Ce-am desenat eu? Ceva reprezentativ pentru ziua de azi, cum altfel! :-)

ascunde-te3
This entry was posted in Familie and tagged by Diana. Bookmark the permalink.

About Diana

Sunt un om ca oricare altul, am o viață normală, mi-o trăiesc într-o casă ca oricare alta. Din care însă dau tot ceea ce este nefolosit. Este un exercițiu bun. Vi-l recomand.

8 thoughts on “Ascunde-te!

 1. Multumesc, ma gandeam ca acum ca am descoperit aceasta noua abordare educativa (:-p) poate pasul 2 va fi sa expun la o galerie de arta! :-)…

  In alta ordine de idei, ma intreb ce s-a schimbat in aceasta ultima saptamana – cred ca faptul ca am mai crescut (inca nu zic “imbatranit” :-)) cu un an ma face sa vad viata in toata frumusetea ei – asa cum si trebuie de altfel! ;-)

 2. frumos a-ti mai petrecutt voi azi ! felicitari pentru frumoasa familie pe care o aveti !!!!

  si daca tot am vazut ca ai postat la “ce mai dau ” ma inscriu pentru toster pentru mama mea … va pup si va doresc o seara placuta

 3. Buna Andrea, numai bine, il trimit impreuna cu cercelusii, caci tot la mine au ramas…. Mai trebuie sters un pic, e nefolosit de cativa ani si a stat in magazie la bunica, la Gura Humorului…

 4. Bravvvvvoo,mami!Draga mea,sunt tare mandra de
  tine( si sunt si mai mandra de concluzia acestui articol inteleapta).Oare unde a stat ascuns acest talent?!(please, astept un desen de la tine cu mareeeaaaa,este cel mai bun remediu pentru astenia de primavara)
  Chiar astept galeria de arta…
  Somn usor,cum spune Winnie de plus.

 5. Buna dimineata
  Esta foarte important sa te bucuri de timpul tau,dar la fel de important este sa te bucuri impreuna cu cei din jurul tau(sotul/sotia,copii,prietenii).A te bucura de unul singur inseamna sa te minti si de fapt nu este o bucurie ci mai mult o forma de tristete mascata.
  De regula egoismul nu prea lasa loc la alte trairi.Egoismul te impiedica sa-i vezi pe cei din jurul tau pentru ca esti prea preocupat de tine.Cand zambesti numai pentru tine inseamna ca esti extrem de sarac.
  FRumos desenul.
  Te pupam
  Tatalili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>