A real man

M-am gândit să deschid o listă cu lucrurile pe care vor trebui băieții mei să le învețe de-a lungul timpului. Pentru a deveni bărbați adevărați :-).

1. Să știe să monteze/repare lucruri. Șurubelnița, bormașina, ciocanul, cheia franceză, etc. echivalează cu rimelul, rujul, pudra și bigudiurile femeilor :-p.

2. Să se descurce exemplar în situații dificile. De la a nu se rătăci noaptea în pădue, fără lanternă, până la a schimba scutecul unui bebeluș care este ca argintul viu, orice încercare trebuie abordată metodic și cu un desăvârșit calm.

3. Să știe care este cel mai bun aparat. De la telefon mobil la aspirator, de la blender la home cinema, un bărbat trebuie să știe totul despre lucrurile care au cabluri (wireless included! :-p) Dacă este pictor, scriitor, chitarist, etc. – să aibe în mod obligatoriu un prieten, frate, tată, calculator, etc. care să-i poată oferi îndrumările necesare.

4. Să știe să vorbească frumos cu orice yin (am simplificat) care îi iese în cale. De la contabila blocului la Donatella Versace, de la 90-60-90 la 100/100, de la stupid girls la marie curie(s), oricărei femei trebuie să i se vorbească frumos. Gentlemen never go out of fashion, if you know what I mean!

5. Să gătească. Recunoașteți, orice mascul alfa pălește în fața bărbatului care gătește bine!

***

Punctul 4 în imagini, mai jos… a real woman knows a real man always comes first / and a real man just can’t deny a woman’s worth…

4 thoughts on “A real man

 1. Un barbat adevarat trebie sa semene neaparat cu Rambo(episoadele 1-10),Superman,Batman,Antonio Banderas,Jony Deep,Alain Delon(pentru nostalgice) Jamie(englezul ala simpatic care gateste colosal)UN barbt adevarat trebuie sa fie ca Mr.Musculo(ala din reclama care desfunda chiuvetele),sa fie mai tare ca Steve Jobbs in stiinta tastaturii,urlator ca si Tarzan cand voiajeaza pe liana,rabdator ca si Sisif,intelept ca si Socrate,rapid in reactii ca si personjul principal din Matrix,dotat de la natura ca si…(las comparatia la cheremul imaginatiei)
  Un barbat adevarat trebuie sa semene cu tata sau cu bunicul,eventual cu fratele mai mare sau cu vecinul de peste gard.
  Cum crestem baietii, ca sa fie barbati adevarati??Aici e problema.Nu exista retete si nici sabloane.Exista parinti si relatia dintre parinti.Cand parintii se inteleg si se sustin,micutul are modele si linistea necesara, ca sa se formeze.Eu am fost un norocos pentru ca parintii m-au incurajat si m-au sustinut permanent.Nu m-au certat cand am pus la uscat motanul in rola de la soba(focul era facut in soba),au mancat destul de chinuit prima mea capodopera culinara,au admirat crucisatorul pentru care au sacrificat o parte din scandura de mobila.Mamica m-a invatat sa aleg si sa ofer flori, iar padrele(tatal meu ) m-a invatat sa fiu rabdator cu femeile .
  Cum devine un baietel un barbat adevarat??Cum devine un sot bun ,un bun prieten,un priceput la spalat vase,la facut cumparaturi,la desfundat chiveta si inlocuit becul de la baie,la facut clatite si varuit camara,la plimbat copii si la schimbat uleiul la masina??Cred ca intr-o prima faza se formeaza cu ajutorul PARINTILOR,iar mai tarziu cu ajutorul partenerei.
  Un barbat adevarat are langa el o sotie adevarata.Cand un barbat adevarat are langa el o sotie adevarata,ambii cresc copii adevarati(baietei sau fetite)
  Te pupam,
  Tatlili

 2. E misiune grea sa cresti baieti si sa o faci bine. Ei se nasc cu talente care trebuie modelate, trebuie incurajati atat de mama cat si de sotie, nu tre` sa le faci observatii daca au gresit. Important este sa-i atragi la bucatarie, pentru ca vei fi linistita, atunci cand “isi vor lua zborul” ca nu sufera de inanitie cand nu are cine sa le puna farfuria cu mancare calda sub nas. De restul se ocupa singuri, pentru ca au de mici, atractie spre bormasini, surubelnite, stricat si reparat.
  Mai este problema cu respectul fata de ceilalti, misoginismul, pe care are sau n-are grija scoala si societatea sa le creasca bine sau rau.
  Ce trebuie sa faci ca sa stie toate lucrurile pe care le vei pune pe lista?
  Sa-i iubesti neconditionat. Chiar daca au varsat laptele sau crema cu care urmati sa faceti impreuna niste fursecuri, chiar daca au scos rotile de la masinuta care nu avea roti detasabile, sau poate au muscat-o de mana pe colega de la gradinita…
  Pana la urma, tot le vine mintea-n cap si vor fi niste barbati adevarati.

 3. Am uitat sa ma semnez.
  Mihaela

  P.S. Nu te chinui sa-i inveti marci de aparate, pentru ca, e drept ca Bosch era o marca si pe vremea mea, dar marcile sunt perisabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>