O afacere rentabilă

În periplul nostru anti-diabet am aflat foarte multe lucruri. Printre care, despre posibilitatea vindecării diabetului prin consumul de hrană vie.
 
Nimic hazardat în această promisiune.
 
Am mers mai departe și ne-am interesat în legătură cu programele ad-hoc oferite de un centru specializat.
 
Pe site, lucurile sună astfel:

21 DAY REVERSING DIABETES

 
Dr. Cousens’ Reversing Diabetes Naturally Protocol is a medically-supervised nutritional therapy program for type 1 and type 2 diabetics, as well as pre-diabetics who do not want to live their lives codependent to Insulin and other medication drugs. 
During the program participants reverse the negative genetic expression of diabetes to a physiology of health and well-being.  A series of workshops empower the participant to become proficient at integrating plant-source only live foods into their daily lives, therewith continuing to reducing the metabolic inflammation naturally. 
Supported by scientific research, Dr. Cousens’ clinical results make this protocol the most comprehensive and successful diabetes reversing programs in the world.
 
Întrebarea mea a fost: Bun, acolo ne arată ce-și-cum, și… apoi? Un răspuns rezonabil a fost că se formează obișnuința. 
 
Așadar, entuziamați, am inițiat un dialog cu cei care pun la dispoziție programele miraculoase.
 
Și de aici începe partea distractivă:- tariful orar al unei consultații este de 490 $, iar o consultație durează minim o oră și jumătate.- pe lângă recomandările referitoare la dietă, se impune consumul unor anumite suplimente al căror preț variază între 1800 $ și 4500 $ pe lună. Reconfortant este că ni s-a specificat faptul că aceste sume sunt aferente tratamentului necesar unui adult, pentru un copil costurile fiind mai reduse. Cu cât, se va decide la momentul respectiv…

- costurile de cazare pe perioada programului sunt 50$ pe noapte pentru copil și de 199 $ pe noapte pentru adultul însoțitor. Cu mențiunea că ni se va face un discount de 30%. Și cu o a doua mențiune – care mi-a atins un punct sensibil… – sălile de baie sunt la comun. Solicitarea uneia private angajează costuri suplimentare. 

La final, cum altfel, disclaimer-ul bine-cunoscut: ni s-a pus în vedere faptul că nu există o garanție a succesului acestei cure, că vindecarea poate exista, poate să fie partială sau…. poate să nu existe.

***

Este sau nu “sănătatea” o afacere rentabilă?! :-)

6 thoughts on “O afacere rentabilă

 1. Chiar ca este o afacere rentabila.Si imi pun aceeasi intrebare,de ce medicamentele noastre nu sunt bune,de ce sunt multe din strainatate,dar acesta este alt subiect.

 2. Buna ziua!
  Urmaresc si eu de multa vreme aceasta boala, care din pacate afecteaza multa lume. Si o urmaresc si pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa am si eu aceasta boala. Tatal meu a avut-o (insulino dependent), fratele meu mai mare a descoperit-o acum vreo 3 ani si deocamdata o tine sub control cu medicamente si regim. In linii mari nu prea ai ce sa faci daca e in familie cam ai sansa sa se transmita. Am gasit un site. Poate va este de folos.

  http://vioricaradoi.ro/implicatii-genetice-in-diabetul-zaharat/

 3. Diana, regimul de viață cu ”hrană vie” nu este ușor, dar nici așa de complicat cum se prezintă la domnii ăștia. Hrana vie înseamnă nimic procesat, totul crud. Poate nu se obțin rezultatele in timpul propus de ei (deoarece ei includ și suplimentele ”miraculoase”), dar oricum de răbdare este nevoie în toate tratamentele sau stilurile de viață nou-adoptate.
  Dacă aveți un copil care este deschis la orice (vorbesc de hrană), odată cu începerea primăverii puteți încerca o alimentație cu hrană vie a la Roumanie, mai exact a la Bouche de Humor.
  Fiți optimiști (așa cum știu că sunteți) și lăsați-i în pace pe toți vracii licențiați, inițiați, care promit tinerețe fără bătrânețe, pentru că la urma urmei cam asta pretind ei că s-ar obține cu regimul lor.
  Vă pupicesc tare!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>