Avem informația. Ce facem cu ea?

Cred că o problemă majoră a zilelor noastre o constituie informația. În orice clipă, accesul la internet ne pune la dispoziție n +1 variante de răspuns pentru aceeași problemă. O singură problemă are zeci de soluții.

O poți lua la stânga. O poți lua la dreapta. La fel de bine ar fi să mergi înainte. Dar poate cel mai bine este să faci cale întoarsă.

Un exemplu edificator îl constituie alimentația corectă. Pentru fiecare recomandare a unui nutriționist, găsești cel puțin un altul care să te sfătuiască exact pe dos. Orezul e bun? Daaaa! Ba nu, nu este bun. Ceapa? Da, face miracole în afecțiunea X! Nu, este aliment interzis pentru afecțiunea X. Varza? Perfect, mâncați-o de 10 ori pe săptămână. Ba nu, nu vă atingeți, este expres contraindicată. Carnea? Da, sursă de proteine, fier, atâta timp cât este de bună calitate. Cum, carnea?! Omul este făcut să fie vegetarian!

Nutriționiști din toată lumea, uniți-vă! Pentru binele tuturor celor care nu sunt capabili să discearnă informația primită, dacă nu pentru altceva!

***

Părerea mea? Mâncați cu bun simț. Dar mai ales cu plăcere.

2 thoughts on “Avem informația. Ce facem cu ea?

  1. Cred ca cel mai bun nutritionist este stomacul fiecarei persoane.Cel mai bine mananci ce iti face tie bine(apropo de varza,imi place mult dar stomacului nu).Chiar am ascultat un discurs al unei nutritioniste cunoscute si foarte sincera la final,dupa ce ne-a spus de prajeli,de dulciurile din comert,de masline colorate,de alimenatatia raw vegan,ne-a spus sa ne gandim cum au crescut bunicii nostrii.Bunicii aveau un porc si tineau de el un an intreg(nu cum mancam noi nici o masa fara carne),faceau dulciurile in casa,chiar daca erau paine cu zahar,mancau urzici,stevie,o data pe saptamana duminica taiau o gaina sau un pui pentru o ciorba de bors(bors facut in casa nu mai mult apa cum este in comert acum),si neaparat nu sareau peste micul dejun,deci nu uitati dieta bebelusului 3mese si 2gustari.
    Si iar ne intoarcem in trecut.
    Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>