Apel la inteligență

Ce zodie ești? Te voi ruga să citești o descriere a caracteristicilor nativului născut sub semnul zodiei tale, din orice horoscop (european, chinezesc, floral, etc.) pe care îl găsești pe net.

De exemplu, dacă cineva află că ești născut în zodia Peștilor, “știe” imediat că are de-a face cu o persoană căreia i se potrivesc “trăsăturile” de mai jos….

Din punct de vedere intelectual si emotional au o sensibilitate deosebit de ascutita. Sunt extrem de sensibili, simtamintele lor sunt intense si profunde. Au o mare putere de observatie, perceptie si apreciere. In judecata lor, forta emotionala le modifica rationamentul.
 
Ei au o perceptia ascutita, care cuprinde multe detalii pe care altii le pot omite. Au abilitatea sa invete orice lucru, usor si retin orice invata. Ei isi pot reaminti fapte diverse cu un mare procent de corectitudine. Aceasta memorie depinde de interesul si atentia pe care o acorda faptului.
Ei doresc sa fie mereu in atentie si in afectiune si daca aceasta nu se intampla se simt jigniti si isi manifesta supararea. Sunt extrem de sensibili in dragoste.
 
Spiritul de sacrificiu il poate transforma adesea pe nativul Pesti intr-un erou salvator. El e cel care se poate lupta pentru drepturile tale mai mult decat o face pentru el insusi. Nu e de mirare ca de multe ori se pune pe loc secund pe lista prioritatilor, intotdeauna fiind altceva mult mai important decat propriile lui interese.

Mergând mai departe pe linia generalizărilor cu potriviri spectaculoase, aflăm că nu suntem nici singuri și nici unici în problemele noastre cotidiene, iar aici mă voi referi la îmbinarea capacității de a fi părinte cu (im)posibilitatea de a avea o viață care să semene cu cea de dinaintea venirii pe lume a juniorului.

apel-la-inteligenta1
Și încă un exemplu, deoarece sunt convinsă de faptul că mulți s-au găsit în situația respectivă, indiferent dacă cel mic este un el sau o ea. Dacă avem de-a face cu un el, șansele cresc exponențial.
apel-la-inteligenta2
Iar acum o situație reală. Un tătic merge la un vraci (tămăduitor, vrăjitor, cum vreți să-i spuneți). Prima întrebare este pe ce dată este născut copilul? Din care întrebare decurg o serie de concluzii și potriviri care pe tăticul neinițiat în tainele horoscopului si ale zodiilor, îl lasă fără grai. Apoi o altă concluzie spumoasă: vă certați des cu soția… Mda, cam ca în orice familie normală, dar venind de la the witch, pare a fi ceva senzațional! Unde mai pui că tăticul nu poartă verighetă, acum serios vorbind, doar acest mic detaliu și este suficient să se ajungă la afirmații care dau peste cap o minte mai puțin sceptică, nefiind necesar nici măcar un minim de backgroung de psihologie umană!
DECI: nu industria farmaceutică este responsabilă pentru vindecări. Nici vracii. Nici preoții. Doar IN-TE-LI-GEN-ȚA! Chiar și cea emoțională, în lipsă de altceva!
Îndemnul lui Lenin – Învățați, învățați, învățați! – l-aș parafraza astfel: CITIȚI, RAȚIONAȚI, DISCERNEȚI!

3 thoughts on “Apel la inteligență

 1. Buna Diana
  M-a amuzat din nou modul in care abordezi problema.Intradevar este deosebit de important sa stim in ce zodie ne-am nascut, cum la fel de important este sa cunosti si ora la care te-ai nascut deoarece este esential in incadrarea in zodiac a persoanei sa precizezi ora,minutul si secunda.O abatere de +,- 10 secunde poate atrage dupa sine o alta configuratie stelara si atunci datele horoscopului se schimba.
  Eu,dupa cum stii m-am nascut intr-o zodie colosala.Toti nativii din aceasta zodie sunt unici ,indivizibili si indestructibili, inimitabili si irepetabili.Consecinta a acestui fapt si consultand toate tipurile de horoscoape( sau horoscopuri)am constatat ca de la homo cavernalis pana in zilele noastre sunt singurul individ caracterizat de o inteligenta emotionala,comportamentala si sociala ce depaseste pragul standard de 100 prostaci.
  Efectuand o cercetare multidisciplinara si transfrontaliera am mai descoperit un individ cu caracteristici usor asemanatoare care a trait in perioada mayasa si a cioplit ultima piatra a calendarului.Nu a mai inceput-o pe urmatoarea deoarece consecinta a unei caracteristici specifice zodiei noastre( a mea si a aluia)s-a plictisit si s-a dus sa joace golf.
  Lasand gluma eu cred ca mentalul are un rol deosebit in procesul de vindecare.Mentalul nu mentalistii sau vrajitoarele.
  Te pupam
  tatlili

 2. Buna
  Pot spune ca sunt de acord cu concluzia ta.Cred in destin dar persoana in sine contribuie la destin.Sa-mi fie rusine nu cred in horoscop,pot spune cu tarie ca mi se potriveste ce scrie despre zodia mea dar cel zilnic decat ma amuza.
  Cat despre copil avand in vedere ca am doi lei in casa,asa tata asa fiica.Dar culmea ca leul
  s-a mai schimbat in bine si varsatorul in rau.(vorbesc de cazul meu).
  Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>