Matematica pentru toți! 3/4, 42

Băieților mei le place matematica. Geometria mai precis! Mai jos veți vedea și dovada, dar întâi să vă dau o idee de joc educativ, potrivit pentru zilele acestea când nu prea mai putem să stăm în parc câte jumătate de zi…

Deci :-): se pun într-un săculeț (netransparent) diferite forme geometrice, copilul le va scoate pe rând, încercând să ghicească forma “pe pipăite”. Este foarte amuzant și educativ în același timp! Noi le-am folosit pe cele din imagine, cilindrul a fost cel mai ușor de ghicit, la polul opus cu dreptunghiul, mereu confundat cu pătratul sau cu triunghiul! :-)

matematica-pentru-toti1

Iar în timp ce noi ne jucam de-a ghicitul, cel mic se juca și el, cu cubul lui, l-a pipăit și morfolit pe toate părțile, aștept ca în curând să-mi spună și cifrele :-)
matematica-pentru-toti1
Iar acum că v-am împărtășit felul în care noi ne distrăm și învățăm, să și dăruim! Astăzi fac doar intermediere, articolele care așteaptă doritoare au ajuns la mine tot de la acea persoană de care vă spuneam ieri – cea de la care a venit și hanoracul Nike! Încă o dată, mulțumiri pentru gestul frumos!

Asortat cu cilindrul ușor de identificat, o pereche de pantaloni 3/4 de la Promod, mărimea 42! Sunt foarte frumoase detaliile de la buzunare!

matematica-pentru-toti3

Asortăm ceva și cu dreptunghiul buclucaș! Blugi 3/4 de la Diadora, de asemenea mărimea 42! Și o pereche de la Pimkie.
matematica-pentru-toti4   matematica-pentru-toti5
Cu drag!

5 thoughts on “Matematica pentru toți! 3/4, 42

 1. Buna Alina! Catifea reiata, cam 80 cm, dar sunt cu talie mai joasa din cate imi dau eu seama, deci ar fi 80 undeva mai spre solduri.

  Eventual ii aduc in wee si ii poti lua sa-i probezi!

 2. multumesc Diana…
  da, as vrea sa-i probez…poate am noroc si imi vin.

  PS. foarte ingenioasa ideea cu ghicitul formelor geometrice…
  o sa incerc si eu cu fetita mea chiar daca e mai micuta.

 3. Si mie mi-a placut dintotdeauna matematica, geometria mai ales, insa teorema de descoperire a formelor o invat abia acum, de la tine, si abia astept s-o aplic. Marturisesc ca-mi plac si lucrurile buclucase, asa ca deja am prins drag de albastrul dreptunghiului. Dar cum el mai are misiunea de a pune probleme baietilor, cu mult drag as imbraca blugii de la Diadora, pe care i-as putea asorta foarte bine cu un tricou de aceeasi culoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>