Hrană pentru trup și suflet

De fapt, otravă pentru trup. Dar hrană pentru minte.

Ieri am re-verificat, în grăsimea de cartofi prăjiți, existența curcubeului. Și am primit a 5-a carte minunată din colecția O lume uimitoare.

Am învățat despre pinguinii imperiali, despre faptul că doar ei rezistă frigului Antarcticii (spre rușinea mea, aș fi zis fără nicio ezitare că pinguinii trăiesc și la Polul Nord…), că peștele îl înghit nemestecat, că adulții au înălțimea lui Bogdi…

hrana-pentru-trup-si-suflet1

De asemenea, am aflat cum se numesc locuitorii Arcticii. Inuiți, sami, neneți, dolgani, dar niciunii la fel de simpatici ca și … ciuchii! Râsete de-ale lui Bogdi, ce sonoritate amuzantă, am repetat cuvântul acesta de mai multe ori decât am spus poezia cu Betty Better

hrana-pentru-trup-si-suflet2

Asoratați cu puful pinguinilor imperiali sunt balerinii de mai jos. Nu și cu temperaturile asociate…

hrana-pentru-trup-si-suflet3   hrana-pentru-trup-si-suflet4
Sunt din piele lăcuită, un pic sidefată, se vede în poza de detaliu. 37.

11 thoughts on “Hrană pentru trup și suflet

 1. Foarte frumosi!!! Si la mine primavara-toamna, balerinii sunt un must have! Practici, usori, comozi poti “zburda”in vioie dupa kinderi :-) pt ca data trecuta am stat deoparte ( la ceilalti balerini) acum vreau sa fiu prima pe lista!! :)

  Diana, sigur intoxicatie nu este! Eu ma gandeam la varicela. Boala picior-mana-gura este o forma mai usoara a varicelei spun eu..

 2. Gabi, pe tine te asteptam sa vad daca-ti plac. Ramasesem datoare de la perechea trecuta. OK, ai tai sunt, ii trimit luni!

  Mx2, te impac voi impaca si pe tine cu ceva, stii ca sunt fair, OK?

  Cat despre cel mic, la varicela ma gandisem si eu, dar am zis sa nu raspandesc panica… Parca spuneai ca luni vine doctorul vostru, hai ca mai este putin!

 3. Diana sigur ca da. Astept sa vad ce postezi “cu gandul la mine”:)))
  Am inceput sa ii dau tratament de “alinare” pt varianta data de primul dr …..

 4. Gura-maini-picioare adica, nu? … Hai ca va fi OK. Am trecut si noi prin multe in copilarie, eu cel putin am fost un dezastru. Dar ca adult, rar ma mai prinde cate-o boala :-))

  Da, urmatoarea chestier care-ti va placea, va fi a ta, imediat ce vei anunta!

 5. diana, cu siguranta trebuie sa fie bine. doar ca acum mi se rupe sufletul cand vad cum sufera si se plange ca il doare :( de mancat nici nu se pune problema la ce basicute are in gurita si de baut ma chinui asa cate o gurita cu paiul…dar o sa recupereze el apoi ca este un mare mancacios :)
  off greu este sa iti vezi copilasul bolnavior si sa nu il poti ajuta :(
  gata, nu ma mai plang ca am inceput sa acaparez blogul tau diana :))

 6. Mx2, mie-mi place sa fiu acaparata de tine, mi-esti simpatica!

  Din ce povestesti tu, cred ca este gura-maini-picioare. A avut si un prieten de-al lui Bogdi. Trece usor si fara complicatii.

  Cat despre mancat, recupereaza ei imediat, si eu tremuram pentru fiecare inghititura cand era Bogdi bolnavior, dar apoi, tine-te, ar fi tot mancat!

 7. Multumesc Diana
  Mx2 daca nu poate manca sigur nu-i varsat de vant ci gura-maini-picioare.Mica mea a avut varsat de vant la sfarsit verii de hranit se hranea bine…dar o mancau acele bubite ,ikn perioada de erutie (primele 3 zile si nopti) de-am stat treze ambele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>